"Det krävs mycket hårt arbete för att ligga på topp- även om man redan är där" - Petter Menning



Framgång inom idrrtt kräver engagemang, uthållighet och dedikation. En person som vet detta bättre än någon annan är Petter, en av Sveriges mest framstående manliga idrottare. Med sju veckor kvar till VM sätter Petter igång med intensiva träningspass för att förbereda sig inför den stora tävlingen, som är årets huvudmål!

Rutiner och mental styrka

För att Petter ska kunna nå sitt mål är det viktigt att ha väl etablerade rutiner och en stark mental inställning. Petter vet att konsekvens och struktur är nyckeln till framgång. Varje dag kommer han att genomföra tre träningspass, två i kanoten och ett antingen i gymmet eller på löpspåret. Denna rigorösa rutin hjälper honom att förbättra sin snabbhetsuthållighet, snabbhet och styrka. Petter har ett starkt stöd i sin tränare och sin fru Evelina. Tillsammans jobbar de hårt för att hjälpa Petter att nå sina mål. "Det är superbra att ha sin tränare under samma tak- hon har full koll på vad jag gör och inte gör och kan avgöra hur jag mår och om vi behöver förändra träningen. Hon är med på många träningspass, och även våra barn som nu har sommarlov."

Petters drömmål - VM och medalj
Petter har satt upp ett ambitiöst mål inför VM – att stå på prispallen. För tio år sedan tog han sitt första VM-guld i Duisburg, och det vore väldigt speciellt att upprepa den bedriften. VM kommer att äga rum i augusti, på samma plats där han tidigare var segerrik. Petters hängivenhet till sin sport och hans passion för att vara bäst är de drivkrafter som driver honom mot nya framgångar.

Hårt arbete och utmaningar
För att nå sina mål är Petter medveten om att det krävs hårt arbete och uthållighet. Han kommer att möta trötthet och utmattning på vägen, men han kommer ändå att fortsätta kämpa och genomföra hårda träningspass. Att ha uthållighet och motståndskraft är avgörande för att övervinna hinder och nå framgång. Petter är också medveten om att hans framgång inte bara handlar om fysisk styrka och teknik. Mentala styrka och "grit" är lika viktiga faktorer. Att kunna hantera press, bibehålla fokus och hantera motgångar är avgörande föratt klara av utmaningarna och nå sina mål. Petter arbetar med att bygga upp sin mentala styrka genom olika tekniker och strategier för att förbli fokuserad och positiv under hela träningsprocessen.

"Alla på den här nivån tränar hårt och mycket. Det som skiljer i slutänden är detaljer som på pappret är små och som många därför struntar i eller förbiser. Jag pratar om den mentala förberedelsen, om att sova, äta och återhämta sig ordentligt mellan passen. Att vara noggrann med alla de sakerna är mitt hemliga vapen och det som ska bära mig hela vägen fram till VM!". 


Petter Menning
Petter Menning

World champion 200 m sprint kayak 2013 Petter Menning!

Lämna ett svar